O meni

Moje ime je Matevž in nisem še en stereotipni fitness trener.

Trdno verjamem v dejstvo, da biti fit in zdrav, prinese odlične temelje za srečo v naše življenje.

Moj cilj? Pri ljudeh doseči, da se zaljubijo v “biti fit” občutek.

Preberi si mojo zgodbo ⇩

V industrijo fitnesa sem po sreči zašel pri rosnih 14-ih letih, v času, ko o današnji poplavi trendov fit življenja in samooklicanih youtube trenerjih, še ni bilo ne duha ne sluha.

Kot večina sem se kar nekaj let učil na svojih napakah, preizkušal različne načine in metode, nato pa naletel na zanimiv program enega fitnes gurujev in se odločil, da mu sledim.

Moja vztrajnost in predanost sta bili zmagovalna kombinacija, da sem kmalu opazil velike spremembe, kar je še dodatno spodbudilo mojo motivacijo. Preden sem se zavedel, je padla odločitev o moji življenjski poti.

Pravijo, da najbolje delaš tisto v čemer uživaš, tako ni bilo več kančka dvoma. Hobi je prerasel v strast, ta v nabiranje novega znanja in leta 2015 sem opravil AFP licenco osebnega trenerja. Ker pa eno brez drugega ne gre, sem leto kasneje nadgradil tudi znanje iz prehrane in pridobil še AFP licenco prehranskega svetovalca.

Kljub strokovni usposobljenosti se moja radovednost in želja po novem znanju ni končala – sem eden tistih, ki meni, da se celo življenje učimo. V času, ko nisem v fitnessu ali v družbi svoje boljše polovice in najinih kosmatincev, prebiram članke, raziskave, analize, vmes pa tudi sam napišem kakšno objavo v želji, da posredujem uporabne informacije mojim znanja željnim sledilcem.

Vsak, ki je že kdaj zašel na moj InstaGram profil ve (@matevz_krajnc), da izrazito izstopam iz stereotipne množice trenerjev, ki jih srečate v fitness centrih.

Sem zagovornik drugačnega pristopa treningov, moja teorija je, da mora biti fitness ne le strokovno usmerjen, temveč tudi zabaven in postati del življenja ter kar je najpomembneje – za vedno.

In kaj je najlepše pri tej vrsti gibanja? Ne pozna starostne omejitve ali fizične pomanjkljivosti, ki bi predstavljala oviro.

Razmišljam izven okvirov, spodbujam raznolikost vadb, rušim mite, da je fitness zaprt prostor z zapletenimi napravami in težkimi utežmi. Ne verjamem v “obupanje”, za to imam odličen skrivni recept in uspešno skrbim, da moji varovanci v času ko je najtežje dobijo tisto pravo “brco dobre volje”, ki poskrbi, da ne konča puška v koruzi.

V zadnjih letih dela, lahko številne svoje varovance pohvalim z izjemnimi rezultati. Imam srečo, da sodelujem s široko paleto različnih ljudi, od takšnih, ki si želijo manjših sprememb, tistih, ki nosijo breme odvečnih kilogramov, pa vse do posameznikov, ki so že dosegli rezultate in si želijo še na stopničko višje. Naj bo izguba kilogramov, izboljšanje tonusa, pridobivanje kondicije ali mišične mase.

Za vse cilje skupaj najdemo pravo pot, ki prinese dolgoročne in trajne rezultate.


Na katerem področju želiš, da začneva skupno pot?